NAJVEĆI DJEČJI SAJAM U REGIJI!

CroatianBosnianBA

Bio Save BIH

 

Bio Save BiH je vodeća regionalna kompanija specijalizovana za biotehnologije I biomedicinske usluge. Zastupamo najjače svjetske brendove iz oblasti obrade i pohrane matičnih ćelija, prenatalne dijagnostike i onkološke dijagnostike. Naša misija je da putem renomiranih kompanija porodicama u BiH omogućimo da budu u korak sa svjetskom medicinom.

 Posebnu pažnju posvećujemo pohrani matičnih ćelija za koje se tvrdi da će u budućnosti liječiti oboljenja za koje današnja medicina nema lijeka. Još od 1963. godine matične  ćelije se koriste u mnogim svjetskim klinikama, a napredak je svakodnevno vidljiv. Trenutno se matičnim ćelijema liječi preko 70 oboljenja a naučnici svakodnevno otkrivaju nove mogućnosti njihove terapijske primjene.
 
Bio Save je ovlašteni I ekskluzivni partner Vita 34 – najveće njemačke i vodeće evropske banke matičnih ćelija. Najsavremenija  tehnologija kao i jedinstvena metoda pohrane matičnih ćelija, čine Vitu 34 ubjedljivim liderom na evropskom tržištu. Eminentni stručnjaci zaposleni u laboratorijama Vite 34 uzorke krioprezervijaju po najstrožijim svjetskim standardima. Ova banka bila je izbor mnogih svjetski poznatih ličnosti ali I nekolicine kraljevskih porodica. Za relativno kratko vrijeme je postala prepoznatljiv brend i u našoj zemlji.
 
Kompanija Bio Save će na Dječijem sajmu po prvi put predstaviti novu uslugu na našem tržištu – pohranu matičnih ćelija iz mliječnih zuba. Američka kompanija BioEDEN, najjači svjetski brend u čuvanju dentalnih matičnih ćelija, od početka ove godine omogućila je pohranjivanje matičnih ćelija iz mlječnih zubića i roditeljima iz BiH, i to po najvišim standardima koje nalažu FDA i HTA. BioEDEN vrši  patentirani proces vađenja i multipliciranja matičnih ćelija 
iz mlječnih zubića, kao i besplatno obnavljanje procesa pohranjivanja do momenta konačnog zadovoljenja vitalnosti matičnih ćelijaOve matične ćelije se formiraju još u maternici i sadrže jedinstvene ćelije koje imaju potencijal za široku upotrebu kod različitih medicinskih tretmana 

Osim zabave koju ćemo upriličiti za najmlađe posjetioce Sajma, roditelji će moći dobiti sve potrebne informaciju o pohrani matičnih ćelija,  ali i najnovijim saznanjima kada su u pitanju medicinska dostignuća. Za porodice koje se odluče za pohranu matičnih ćelija omogućili smo dodatne pogodnosti prilikom potpisivanja ugovora.

www.biosave.ba

sajam

 SPONZOR

Becutansponzor_web.jpg

POČASNI POKROVITELJI

minitarstvo_kult.jpg
grad_sarajevo-web.jpg
centar4.jpg

PARTNERI

bht CornFlips_web.jpg
signal_web.jpg

cocolino_web.jpg

dukatweb.jpg vitinkaweb.jpg
VIOLETAweb MaliGenijalac web
rox web90x60px rox dika web
kh rox web Sunnyland web

PRIJATELJI SAJMA

  MINISTARSTVO

UNUTRAŠNJIH POSLOVA

KANTONA SARAJEVO

kanton web1
djecaSarajeva
  UZ POTPORU
dajtenamsansu web centar skenderija web
MAUBIH web BASIC web