NAJVEĆI DJEČJI SAJAM U REGIJI!

CroatianBosnianBA

Otvoren 4. Dječiji sajam u Skenderiji Sarajevo.

U Skenderiji otvoren 4. Dječiji sajam


Danas je u sarajevskoj Skenderiji u prisustvu više od 1000 posjetitelja otvoren 4. Dječiji sajam, najveća zabava za mališane i najveći sajam u zatvorenom prostoru u BiH. Manifestaciju je otvorila inkluzivna modna revija koju su nosila djeca sa poteškoćama u razvoju iz Centra „Dajte nam šansu" u saradnji sa malim modelima iz modne agencije Swan models. Revijom je počeo dječiji praznik koji je otvoren do nedjelje, 29. oktobra.
Sajam je otvorila direktorica Maja Kojundžić, koja je najavila dane istinske zabave i radosti za najmlađe. Uz modele koji su nosili reviju, otvaranju su se pridružili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, Milan Trivić, kao i ovogodišnji ambasadori Dječijeg sajma, poznata televizijska lica Ajdin Kulenović i Denis Huseinbegović.
Dječiji sajam i ove godine predstavlja bogat festivalski program na kojem će tokom tri dana nastupiti preko 1300 djece među kojima su mališani iz JU „Djeca Sarajeva", te brojnih drugih organizacija i udruženja koja rade sa djecom. Ovo je jedinstvena prilika da mališani pokažu svoj talenat, trud i rad sa svojim predavačima i odgajateljima.
Organizatori sajma pripremili su raznovrsnu izlagačku ponudu po jedinstvenim sajamskim cijenama. Na brojnim štandovima partneri i prijatelji će kroz igru i zabavu, poklone i druženje sa maskotama predstaviti najnovije usluge i proizvode namijenjene cijeloj porodici.
Posjetitelje očekuje mnogo radionica sa institucijama od javnog značaja, kreativnih i zabavnih kutaka, gumeno igralište, te uopće mnogo radosti, zabave, plesa i prigodnih poklona.
Sajam je i prilika da pokažemo humanu stranu, te da tokom ova tri dana zahvaljujući Zavodu za transfuziologiju darujemo krv.
Poseban program i i iznenađenja sajam je pripremio za trudnice i one koji tek formiraju porodicu kako bi im olakšali ovu važnu životnu fazu.
Ulaz na sajam je i ove godine besplatan, a radno vrijeme je u petak od 14:00 do 18:00, subotu od 10:00 do 18:00 i nedjelju od 10:00 do 17:00. Sajam se održava pod sloganom #ijasamdijete, kojim se želi skrenuti pažnja na inkluzivni proces u bh. društvu.

22788639_2063224483909624_988503232867017602_n.jpgSPONZOR

Becutansponzor_web.jpg

POČASNI POKROVITELJI

minitarstvo_kult.jpg
grad_sarajevo-web.jpg
centar4.jpg

PARTNERI

bht CornFlips_web.jpg
signal_web.jpg

cocolino_web.jpg

dukatweb.jpg vitinkaweb.jpg
VIOLETAweb MaliGenijalac web
rox web90x60px rox dika web
kh rox web Sunnyland web

PRIJATELJI SAJMA

  MINISTARSTVO

UNUTRAŠNJIH POSLOVA

KANTONA SARAJEVO

kanton web1
djecaSarajeva
  UZ POTPORU
dajtenamsansu web centar skenderija web
MAUBIH web BASIC web