NAJVEĆI DJEČJI SAJAM U REGIJI!

CroatianBosnianBA

OTVOREN 3. DJEČIJI SAJAM: SARAJEVO TREBA OVAKVU MANIFESTACIJU

Danas, 11.11. 2016. u 14 časova u sarajevskoj Skenderiji, svečano je otvoren 3. Dječiji sajam. Sajam su otvorili premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ambasadorica Dječijeg sajma Marija Hudolin sa djecom. Na festivalskoj pozornici prvi su nastupili djevojčice i dječaci iz „Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju" i najavili smotru preko 1000 mališana koji će nastupati tokom tri dana sajma.

Prisutnima na otvorenju prva se obratila direktorica Dječijeg sajma Maja Kojundžić, koja je predstavila bogat sajamski program koji ove godine sadrži više od 60 izlagača, brojne edukativne radionice, zabavu, maskote, poklone, nagradne igre, sajamske popuste i igre namijenjene djeci uzrasta do 10 godina. Direktorica sajma istakla je da sajam njeguje porodične vrijednosti i da mu je cilj okupiti roditelje i djecu u zabavi i veselju.

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, čiji kabinet tradicionalno daje podršku Dječijem sajmu, naglasio je da je Sarajevu i njegovim mališanima nedostajala ovakva manifestacija i da je siguran da će sajam postati tradicionalan projekat po kojem će glavni grad BiH između ostalih festivala biti prepoznatljiv. Dodao je da ga raduje vidjeti sretne i nasmijane mališane, te da mu je čast što baš on svečano otvara 3. Dječiji sajam.

Prisutne je pozdravila i Marija Hudolin, ambasadorica 3. Dječijeg sajma sa svojih četvero mališana, ukazavši na važnost zajedništva unutar porodice i kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme roditelja i djece.
Počasni gosti otvorenja bili su članovi „Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Visokom", a čast da prvi nastupe i probiju led za hiljade mališana koji će prodefilovati sajamskom centralnom pozornicom pripala je djeci iz „Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju".

Sajam traje do nedjelje, 13.11.2016., a radno vrijeme je od 10 do 18 časova. Ulaz na sajam je besplatan.

2I5A4189.JPG

2I5A4157.JPG

2I5A4210.JPG



SPONZOR

Becutansponzor_web.jpg

POČASNI POKROVITELJI

minitarstvo_kult.jpg
grad_sarajevo-web.jpg
centar4.jpg
NOVI_GRADweb.jpg

PARTNERI

bht CornFlips_web.jpg
signal_web.jpg

cocolino_web.jpg

dukatweb.jpg viviaweb
VIOLETAweb MaliGenijalac web
POSTA.jpg GAZPROM.jpg
rox web90x60px rox dika web
kh rox web Sunnyland web
sar.jpg vijecnicaweb.jpg

PRIJATELJI SAJMA

  MINISTARSTVO

UNUTRAŠNJIH POSLOVA

KANTONA SARAJEVO

kanton web1
djecaSarajeva
  UZ POTPORU
MAUBIH web BASIC web
centar skenderija web RAD.jpg
maskoteweb CKM.jpg