NAJVEĆI DJEČJI SAJAM U REGIJI!

CroatianBosnianBA

OTVOREN 2. DJEČIJI SAJAM U SARAJEVU

OTVOREN 2. DJEČIJI SAJAM U SARAJEVU.  SAJAM JE OTVOREN DO NEDJELJE, RADNO VRIJEME OD 10 DO 18h,   A ULAZ ZA SVE BESPLATAN.
Danas, 6.11. u 13:00 otvoren je 2. Dječiji sajam u organizaciji Cuspis d.o.o. Svečanom otvorenju u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji prisustvovao je veliki broj mališana i roditelja, te osoba iz javnog života, kojima su se obratili direktorica sajma Maja Kojundžić, gasnogovornik MUP KS Irfan Nefić i ministar kulture i sporta Samer Rešidat, koji su između ostalih dali podršku Dječijem sajmu. Specijalni gosti otvaranja bila su djeca iz Konjević Polja, njih 58, koji za vrijeme svog boravka u Sarajevu nisu željeli propustiti najveću dječiju zabavu u regionu.
Nakon svečanog otvorenja na centralnoj sajamskoj bini počeli su se nizati nastupi vrtićke i školske djece, udruga djece sa posebnim potrebama, plesnih i sportskih klubova, škola jezika i manekena.
Brojni izlagači otvorili su svoje šarene štandove sa kreativnim sadržajima za djecu i roditelje, te posebnim popustima na njihove kvalitetne proizvode i usluge. Mališane su posebno obradovale vesele maskote Kodi, Ledo Medo, Monti, Flipko i druge, te čaroban svijet Dream Factory-ja i Becutan igraona. Posebnu pažnju izazvale su kreativne radionice institucija od javnog značaja poput policije, vatrogasaca, ljekara, spasilaca..
Drugi dan sajama posvećen je centralnoj proslavi 70. godišnjice JU Djeca Sarajeva. Ceremonija će se održati u 10:00 na sajamskoj pozornici. U subotu i nedjelju očekujemo još veći broj posjetioca i nastavak svih sadržaja, šarenu zabavu, čaroliju, radost, ples, pjesmu i smijeh. Radno vrijeme sajma od 10:00 do 18:00. Ulaz besplatan.POČASNI POKROVITELJI:

 

KABINET PREMIJERA I

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA

KANTONA SARAJEVO

kanton-sarajevo

SPONZORI I PARTNERI

rox web90x60px rox dika web
kh rox web jana web
VisitSA web JanaVitamin web
beba c stoke
cam web bimaco web
cybex web QB web
VIOLETAweb MaliGenijalac web

PRIJATELJI SAJMA

  MINISTARSTVO

UNUTRAŠNJIH POSLOVA

KANTONA SARAJEVO

kanton web1
djecaSarajeva
  UZ POTPORU
centar skenderija web dajtenamsansu web
MAUBIH web BASIC web
opcina centar web GRAD_sarajevo_web.jpg
opcina novi grad