NAJVEĆI DJEČJI SAJAM U REGIJI!

CroatianBosnianBA

Novosti

Porodica iz Tuzle doputovala na 4. Dječiji sajam u Sarajevo

Porodica iz Tuzle doputovala na 4. Dječiji sajam u Sarajevo
Drugi dan 4. Dječijeg sajma obilježio je dolazak tročlane porodice Murić iz Tuzle, koja je osvojila poklon organizatora sajma i Turističke zajednice KS – vikend u Sarajevu i posjetu najvećoj zabavi za mališane.
U okviru akcije Tursitičke zajednice Kantona Sarajevo i Dječijeg sajma jedna porodica koja živi van Kantona Sarajevo imala je priliku osvojiti poklon putovanje u glavni grad BiH na ovaj veliki dječiji praznik. Najviše sreće je imala tročlana porodica Murić, koja, kako kažu, odavno nije bila u Sarajevu, te su željeli obradovati svog sina Hamzu ,ali i sebe. Posjetu će iskoristiti da uživaju u sajamskoj ponudi, te da obiđu glavni grad uz profesionalnog turističkog vodiča i uživaju u gastronomskoj ponudi Sarajeva. Osim smještaja u hotelu sa četiri zvjezdice organizatori su za porodicu Murić obezbijedili i simbolične poklone.
Dječiji sajam u drugom danu nastavlja sa brojnim aktivnostima i bilježi veliku posjećenost i intersovanje mališana i njihovih roditelja, kako za štandove izlagača koji su pripremili bogatu sajamsku ponudu, tako i za brojne interaktivne igraonice, kreativne radionice, zabavu s maskotama i sadržajan festivalski program na centralnoj sajamskoj pozornici.
Posljednji dan sajma uz, postojeće sadržaje, u fokus stavlja trudice. Uz druženja, predavanja i savjete drugih mama, jedna porodica koja očekuje bebu će biti obradovana novim kolicima.
Sajam je u nedjelju otvoren od 10:00 do 17:00, a ulaz je i ove godine besplatan.

DSC_0554.jpg

Otvoren 4. Dječiji sajam u Skenderiji Sarajevo.

U Skenderiji otvoren 4. Dječiji sajam
Danas je u sarajevskoj Skenderiji u prisustvu više od 1000 posjetitelja otvoren 4. Dječiji sajam, najveća zabava za mališane i najveći sajam u zatvorenom prostoru u BiH. Manifestaciju je otvorila inkluzivna modna revija koju su nosila djeca sa poteškoćama u razvoju iz Centra „Dajte nam šansu" u saradnji sa malim modelima iz modne agencije Swan models. Revijom je počeo dječiji praznik koji je otvoren do nedjelje, 29. oktobra.
Sajam je otvorila direktorica Maja Kojundžić, koja je najavila dane istinske zabave i radosti za najmlađe. Uz modele koji su nosili reviju, otvaranju su se pridružili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, Milan Trivić, kao i ovogodišnji ambasadori Dječijeg sajma, poznata televizijska lica Ajdin Kulenović i Denis Huseinbegović.
Dječiji sajam i ove godine predstavlja bogat festivalski program na kojem će tokom tri dana nastupiti preko 1300 djece među kojima su mališani iz JU „Djeca Sarajeva", te brojnih drugih organizacija i udruženja koja rade sa djecom. Ovo je jedinstvena prilika da mališani pokažu svoj talenat, trud i rad sa svojim predavačima i odgajateljima.
Organizatori sajma pripremili su raznovrsnu izlagačku ponudu po jedinstvenim sajamskim cijenama. Na brojnim štandovima partneri i prijatelji će kroz igru i zabavu, poklone i druženje sa maskotama predstaviti najnovije usluge i proizvode namijenjene cijeloj porodici.
Posjetitelje očekuje mnogo radionica sa institucijama od javnog značaja, kreativnih i zabavnih kutaka, gumeno igralište, te uopće mnogo radosti, zabave, plesa i prigodnih poklona.
Sajam je i prilika da pokažemo humanu stranu, te da tokom ova tri dana zahvaljujući Zavodu za transfuziologiju darujemo krv.
Poseban program i i iznenađenja sajam je pripremio za trudnice i one koji tek formiraju porodicu kako bi im olakšali ovu važnu životnu fazu.
Ulaz na sajam je i ove godine besplatan, a radno vrijeme je u petak od 14:00 do 18:00, subotu od 10:00 do 18:00 i nedjelju od 10:00 do 17:00. Sajam se održava pod sloganom #ijasamdijete, kojim se želi skrenuti pažnja na inkluzivni proces u bh. društvu.

22788639_2063224483909624_988503232867017602_n.jpgPOČASNI POKROVITELJI:

 

KABINET PREMIJERA I

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA

KANTONA SARAJEVO

kanton-sarajevo

SPONZORI I PARTNERI

rox web90x60px rox dika web
kh rox web jana web
VisitSA web JanaVitamin web
beba c stoke
cam web bimaco web
cybex web QB web
VIOLETAweb MaliGenijalac web

PRIJATELJI SAJMA

  MINISTARSTVO

UNUTRAŠNJIH POSLOVA

KANTONA SARAJEVO

kanton web1
djecaSarajeva
  UZ POTPORU
centar skenderija web dajtenamsansu web
MAUBIH web BASIC web
opcina centar web GRAD_sarajevo_web.jpg
opcina novi grad